Uživanje industrijsko predelane hrane vodi k prenajedanju in debelosti
Ljudje, ki uživajo predelano hrano, zaužijejo dnevno skoraj 500 kalorij več kot tisti, ki jedo hrano iz nepredelanih sestavin, zato se zredijo.
Ljudje, ki uživajo predelano hrano, zaužijejo dnevno skoraj 500 kalorij več kot tisti, ki jedo hrano iz nepredelanih sestavin, zato se zredijo.
Maruša Pavčič, univ. dipl. inž. živilstva nam je ponovno postregla s par nasveti na področju prehrane, s katerimi bomo ohranjali vitek pas in boljše zdravje. Vabljeni k branju!
Vlakna ali vlaknine so tisti polisaharidi in oligosaharidi v sadju, zelenjavi, stročnicah in žitih, ki potujejo skozi prebavila skorajda neprebavljeni, a vendarle igrajo zelo pomembno vlogo.
V nasprotju z zaključki nekaterih raziskav, ki so v zadnjih letih postavile pod vprašaj koristnost omejevanja soli v prehrani, so evropski strokovnjaki ob ponovni analizi podatkov zaključili, da je vsekakor koristno stremeti k vnosu soli, ki ne bi presegal 5 g dnevno.
Podružnica društva za Dolenjsko in Belo krajino, v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca Novo Mesto, vabi na predavanje, ki bo potekalo 10. 12. 2019. Prisrčno vabljeni!
Preberite, kaj je to družinska hiperholesterolemija, kako se odrkiva in kako zdravi. Na naša vprašanja je odgovarjal doc. dr. Urh Grošelj, dr. med., iz Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni.
Uživanje sadja, zelenjave in malo predelanih žit, ki so bogat vir celuloznih vlaken, zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni in bolezni raka.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, podružnica Posavje vabi na predavanje z naslovom “Prehrana po 60. letu”. Predavala bo Blaženka Kranjec, diplomirana dietetičarka iz Centra za krepitev zdravja Brežice. Vabljeni.
Še vedno odmeva geslo letošnjega svetovnega dneva srca je Bodite junaki srca. Spodbuja nas, da si dajmo in izpolnimo obljube za zdravo srce. Preberite, kako!
O povezanosti med sladkorno boleznijo in srčno-žilnimi obolenji.