Bučkin kolač s sirom

Kuha in piše: Brin Najžer

Enostaven recept, ki ga hitro pripravimo. Z njim lahko popestrimo jedilnik ali se tokrat izkažemo kot iznajdljivi kuharji.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 bučki
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 jajci
  • 40ml mleka
  • 50g moke
  • 100g feta sira
  • oljčno olje, poper, drobnjak

Priprava:

  • Bučke umijemo in na grobo naribamo.
  • Čebulo in česen olupimo in nasekljamo.
  • V ponev damo dve žlici oljčnega olja ter na njem pražimo česen in čebulo toliko časa, da se rahlo obarvata. Nato damo z ognja in pustimo, da se ohladi.
  • Jajca in mleko razžvrkljamo ter postopoma dodajamo presejano moko, tako da nastane gladek preliv.

  • V posodi zmešamo naribane bučke, nadrobljeno feto, česen in čebulo. Začinimo s poprom in svežim drobnjakom po okusu. Nato vse skupaj prelijemo z jajčno mešanico in dobro premešamo.
  • Vse skupaj nato prelijemo v pravokoten pekač (približno 20cm x 20cm) in pečemo v predogreti pečici na 190 stopinjah približno 40 minut, oziroma dokler kolač na vrhu ni zlato zapečen in na sredini čvrst.
  • Ko je kolač pečen ga pustimo stati vsaj 15 minut preden ga razrežemo in postrežemo.

.