Podari 1% dohodnine

roke srce

Pozdravljeni prijatelji Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije!

Gotovo veste, da lahko vsak državljan RS do 1 % svoje dohodnine nameni za podporo nepridobitnim, dobrodelnim organizacijam*. To vas nič ne stane – če se za donacijo dela dohodnine ne odločite, se vaša dohodnina vrne v proračun RS. 

Del dohodnine lahko namenite tudi Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije, humanitarni, dobrodelni organizaciji, ki že 30 let deluje na področju preprečevanja – preventive bolezni srca in ožilja ter izvaja dejavnosti za bolj kakovostno življenje ljudi z že obstoječo srčno-žilno boleznijo. Društvo izvaja tudi preventivne delavnice za uravnoteženo in odgovorno uporabo zaslonov v osnovnih šola.

Ko del svoje dohodnine namenite društvu, nam omogočate in prispevate, da še naprej in širše opravljamo svoje poslanstvo.

Srčno–žilne bolezni so že desetletja najpogostejši vzrok obolevnosti in umrljivosti odraslih, glede številčnosti izstopata predvsem srčni infarkt in možganska kap. Z zdravim načinom življenja in upoštevanjem navodil zdravstvene stroke lahko nastanek in napredovanje srčno-žilnih bolezni zmanjšamo in znatno podaljšujemo življenje.

Kako lahko namenite svojo podporo z deležem dohodnine?


Prilagamo obrazec za odstop deleža dohodnine našemu društvu. Prosimo, vpišite vanj svoje podatkepodpišite, zložite in pošljite na naš naslov, ki je že vpisan na obrazcu: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Dalmatinova ulica 10, Ljubljana. Pismo je že pripravljeno, znamka ni potrebna.

Izpolnjen, podpisan in skeniran obrazec lahko pošljete tudi po e-pošti na [email protected].

V kolikor imate elektronski podpis pa lahko oddate vlogo za namenitev dela dohodnine kar preko spletne strani E-davki.

Po prijavi na spletno stran, poiščete na desni strani zavihek »Namenitev dela dohodnine« in vpišete našo davčno številko 87636484 ter oddate vlogo.

IZ SRCA SE VAM ZAHVALJUJEMO.

* Kdo lahko nameni del dhodnine?
Donacijo lahko namenijo zavezanci za davek, ki jim je bila na letni ravni odmerjena dohodnina (tudi v obliki akontacij dohodnine) in so prejeli informativni izračun dohodnine. Upokojenci, ki prejemajo samo pokojnino, dohodnine ne plačujejo. Davčni zavezanci so le v primeru, če je njihova pokojnina višja od 1.095,10 EUR, ali pa imajo poleg pokojnine še dodatne dohodke in se od njih zaračunava dohodnina.

Obrazec: Prenos obrazca (pdf)