Polnjeni piščančji mošnjički

Polnjeni piscancji mosnjicki

Recept ima pridih kitajske in mehiške kuhinji, prilagojen pa je kuharjem, ki jed radi naredijo malo drugače.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 piščančja fileja ali prsi
  • 1 limona
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 1 paprika
  • 1 brokoli
  • 100 g širokih rezancev
  • 30 g naribanega parmezana
  • oljčno olje, sol, poper, timijan, rožmarin

Priprava

  • Česen in čebulo olupimo in nasekljamo, prav tako na drobno narežemo umite korenčke in papriko.
  • Na brokoliju odrežemo rožice od stebla in jih po potrebi prerežemo na polovico.
  • V večji ponvi ali posodi segrejemo tri žlice oljčnega olja ter najprej popražimo česen in čebulo. Ko dobita malo barve, dodamo korenje in brokoli, začinimo s soljo, poprom in svežim timijanom, ter pražimo približno 5 minut. Nato dodamo še papriko in pražimo še 3-4 minute, da je vsa zelenjava približno enako mehka.
  • Ko je zelenjavo gotova, jo pustimo malce stati, da se ohladi.
  • Medtem pripravimo meso. Piščančja fileja najprej na suho obrišemo, nato ju položimo med dva lista peki papirja ter jih s kuhinjskim valjarjem povaljamo do enakomerne debelino, približno 1 cm. Če imamo kose piščančjih prsi, jih naprej z nožem previdno razpremo in nato razvaljamo.
  • Ko imamo enakomerne piščančje zrezke, jih začinimo s soljo in poprom, na sredino vsakega naložimo 2-3 žlice zelenjave ter po vrhu potresemo s parmezanom. Z zobotrebci ali z nitko povežemo zrezek skupaj, da nastane nekakšen mošnjiček.
  • Za polnjenje ne uporabimo brokolija, ki ga bomo dodali k testeninam, skupaj z ostalo zelenjavo, ki nam je morda ostala.
  • Tako zavite zrezke postavimo v pekač, namaščen z malo oljčnega olja, dodamo nekaj vejic rožmarina in pečemo v predogreti pečici na 180 stopinjah približno 30 minut. Nato dvignemo temperaturo na 200 stopinj in pečemo že približno 10 minut, da se piščanec lepo obarva.
  • Testenine skuhamo po navodilih in jih zmešamo z koščki brokolija ter morebitno ostalo zelenjavo ter postrežemo kot prilogo.

Kuha in piše: Brin Najžer
Foto: Brin Najžer