Kako in kaj naj jem, da bo moj krvni sladkor nižji
Zbrali smo bistvene nasvete o pravilnem prehranjevanju, izbiri živil in pripravi hrane, da zmanjšate tveganje za povišan sladkor.
Zbrali smo bistvene nasvete o pravilnem prehranjevanju, izbiri živil in pripravi hrane, da zmanjšate tveganje za povišan sladkor.
Priporočljivo je, da aerobno dejavnost čim večkrat opravimo zunaj, na svežem zraku. Izbrane vaje za moč, gibljivost in ravnotežje pa lahko izvedemo kar doma.
Vsaj 80 % prezgodnjih smrti zaradi bolezni srca in ožilja bi lahko preprečili, če bi se izognili glavnim dejavnikom tveganja za njihov nastanek: kajenju, nezdravemu načinu prehranjevanja, telesni nedejavnosti, škodljivemu uživanju alkohola ter v svoj vsakdan vključili vsakodnevno sproščanje za preprečevanje stresa.
O vitalnosti navadno razmišljamo, ko ugotovimo, da je prišlo do upadanja naše življenjske moči in energije, ali pa, ko zbolimo. Ker na prenos dednih zapisov in z njimi povezanih lastnosti in nagnjenosti k nekaterim boleznim zaenkrat še ne vplivamo, lahko v veliki meri vplivamo na svoje zdravje z zdravju prijaznimi življenjskimi navadami.
Japonski raziskovalci poročajo, da so se hitri jedci v 5 letih opazovanja zredili v povprečju za 5,3 kg, normalno hitri jedci za 0,23 kg, počasni jedci pa so shujšali za 1,5 kg.
Holesterol in trigliceridi se nahajajo v krvi in lahko prispevajo h kopičenju maščobnih snovi, ki povzročajo zoženje in zamašitev žil. Spremljajte raven krvnih maščob!
Kaj so to transmaščobne kisline? Zakaj so tako škodljive, da smo jih zakonsko omejili in zakaj je prepoved uveljavljena prav v Sloveniji, ne pa tudi v vseh državah Evropske unije, se sprašuje mnogo potrošnikov.
V sredo, 5. 2. 2020 vas ob 17. uri vabimo na predavanje prim. Matija Cevc, dr. med., ki bo spregovoril o debelosti in tveganjih, ki jih ta predstavlja za zdravje posameznika.
Ljudje, ki uživajo predelano hrano, zaužijejo dnevno skoraj 500 kalorij več kot tisti, ki jedo hrano iz nepredelanih sestavin, zato se zredijo.
Maruša Pavčič, univ. dipl. inž. živilstva nam je ponovno postregla s par nasveti na področju prehrane, s katerimi bomo ohranjali vitek pas in boljše zdravje. Vabljeni k branju!