Prehrana na delovnem mestu – nekaj nasvetov

Vir prispevka: Zveza potrošnikov Slovenije

Človek v 40 letih delovne dobe na delovnem mestu preživi vsaj četrtino svojega življenja. Zato je pomembno, da tudi v službenem času jemo uravnoteženo. Ustrezna prehrana namreč vpliva na splošno zdravje in počutje, s tem pa se poveča tudi naša delovna storilnost.

Vendar prehranjevati se zdravo in uravnoteženo ni vedno mogoče, saj smo v službi pogosto odvisni od skope izbire živil v avtomatih s hrano ter ponudnikov hrane v bližnji okolici.

Zveza potrošnikov Slovenije ja zato za vas pripravila 8 nasvetov za bolj zdravo in uravnoteženo prehrano na delovnem mestu:

  1. Obroke si pripravite sami
  2. Obroke načrtujte vnaprej
  3. Bodite pozorni na ustrezno razmerje med hranili
  4. Poskrbite za ustrezen ritem prehranjevanja
  5. Zdrava izbira naj bo vedno na dosegu roke
  6. Ne pozabimo na dovoljšen vnos tekočine
  7. Boljša prehranska izbira v avtomatu s hrano
  8. Zdrava izbira pri dostavi hrane, v menzi ali restavraciji

Za podrobno pojasnitev vsake od točko, obiščite stran Zveze potrošnikov Slovenije

Veš kaj ješ
Opomba: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije kot partner sodeluje pri projektu Veš kaj ješ, v koordinaciji ZPS, ki je tudi vir tega prispevka.