Revija Za srce, april 2020

Vabljeni k branju aprilske številke, v kateri nas nagovori Matija Cevc, lahko preberemo o holesterolu, dnevu žil, možganski kapi, razmerah povezanih s covid – 19, zdravljenju periferne arterijske bolezni in še mnogo več.

Preveč soli škodi

Prekomerno uživanje soli dokazano škoduje zdravju. Sol in njen glavni vir natrij sta pomemben dejavnik tveganja za povišan krvni tlak in posledično za možgansko kap.

bucke za nadev s sirom

Bučkin kolač s sirom

Enostaven recept, ki ga hitro pripravimo. Z njim lahko popestrimo jedilnik ali se tokrat izkažemo kot iznajdljivi kuharji.

Zaščitne snovi v naši hrani

Vedno več je znanstvenih dokazov, da k večini presnovnih motenj, ki se na koncu izrazijo kot kronične bolezni, kot so na primer sladkorna bolezen tipa 2 in bolezni srca in žilja, pa tudi pešanje razumskih sposobnosti v starosti, prispeva pomanjkanje mikrohranil.

povezava mozgani in srce

Zdravi možgani v zdravem telesu

Pogosto se izgovarjamo, da ob koncu napornega delovnega dne nimamo časa poskrbeti za lastno zdravje. Že preprosta odločitev za hojo po stopnicah namesto vožnje z dvigalom, ali pa izbira obroka, bolj bogatega z zelenjavo kot mesom, sta korak v pravo smer.