Predavanje: Kako ohraniti vitalnost?
Podružnica društva za Dolenjsko in Belo krajino, v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca Novo Mesto, vabi na predavanje, ki bo potekalo 10. 12. 2019. Prisrčno vabljeni!
Podružnica društva za Dolenjsko in Belo krajino, v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca Novo Mesto, vabi na predavanje, ki bo potekalo 10. 12. 2019. Prisrčno vabljeni!
Preberite, kaj je to družinska hiperholesterolemija, kako se odrkiva in kako zdravi. Na naša vprašanja je odgovarjal doc. dr. Urh Grošelj, dr. med., iz Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni.
Uživanje sadja, zelenjave in malo predelanih žit, ki so bogat vir celuloznih vlaken, zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni in bolezni raka.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, podružnica Posavje vabi na predavanje z naslovom “Prehrana po 60. letu”. Predavala bo Blaženka Kranjec, diplomirana dietetičarka iz Centra za krepitev zdravja Brežice. Vabljeni.
Še vedno odmeva geslo letošnjega svetovnega dneva srca je Bodite junaki srca. Spodbuja nas, da si dajmo in izpolnimo obljube za zdravo srce. Preberite, kako!
O povezanosti med sladkorno boleznijo in srčno-žilnimi obolenji.
Za obvladovanje kombinirane dislipidemije in hipertrigliceridemije ter ustrezno znižanje maščob v krvi je ustrezen življenjski slog, ki mora vključevati zdrav prehranski vzorec in tudi redno telesno dejavnost.
Telečji medaljon na zelenjavni posteljici je odlična ideja za kosilo ali večerjo. Naj zadiši in dober tek!
Starši, učitelji, pomagajte nam živeti zdravo! V pomoč naj bo vsem knjižica Srček BimBam – Migaj in uživaj eno uro na dan, v kateri na preprost način spremljamo, koliko smo se v določenem dnevu gibali.
Društvo za srce je pripravilo strokovno srečanje »Živilo se predstavi – ali izvem dovolj?« z namenom, da bi predstavili poznavanje označevanja živil s strani potrošnikov, opozorili na problematiko raznovrstnega označevanja živil pri nas, vpliv različnih deležnikov na označevanje živil, predstavili pomen prehranskih dopolnil ter na koncu s predavateljicami in udeleženci našli rešitve in predloge, ki bi lahko izboljšali stanje na področju označevanja živil pri nas.