Mesec amiloidoze srca – od 7. 2. do 7. 3. 2022

Vabimo vas na brezplačne meritve krvnega tlaka, srčnega utripa, saturacije in na snemanje EKG ter na posvet o dokaj nepoznani bolezni srcaAMILOIDOZI, ki vodi v srčno popuščanje. Ob posvetu prejmete tudi knjižico o tej bolezni. Mesec amiloidoze srca poteka v sklopu obeležitve mednarodnega dneva redkih bolezni, ki je mednarodno določen na dan 29. februar.

Akcija brezplačnih meritev in posveta traja od 7. 2. do 7.3. 2022

Kje? Na Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije, Posvetovalnica za srce, Dalmatinova 10, Ljubljana, v času uradnih ur, ki so vsak ponedeljek, torek, četrtek in petek, od 9.00 do 12.00 in vsako sredoa, od 11.00 do 15.00.

Kako na meritev in posvet?

Za meritve in posvet je OBVEZNO NAROČANJE in sicer preko:

e-pošta:  [email protected] ali

preko telefona:  01 234 75 55 (ponedeljek in petek med 8.30 in 9.00, sreda med 14.00 in 14.30)

Več o amiloidozi srca preberite v tej brošuri.

Novinarska konferenca ob Mednarodnem dnevu redkih bolezni

Vabljeni k ogledu novinarske konference, na kateri smo predstavili redke bolezni v luči hitrega odkrivanja s pomočjo presejalnih testov in nujnosti uvedbe elektronskega kartona za bolnike z redko boleznijo. Novinarska konferenca je potekala 17. 2. 2022. Sporočilo za javnost s konference najdete tukaj.

Govorci na konferenci so bili:

  • prim. Matija Cevc, dr. med., predsednik Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, KO za žilne bolezni, UKC Ljubljana
  • prof. dr. Tadej Battelino, dr. med., KO za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove, Pediatrična klinika, UKC Ljubljana
  • doc. drGregor Zemljičdrmed., specialist kardiologije in vaskularne ter interne medicine, UKC Ljubljana

Spletno predavanje o ATTR amiloidozi

Za vas smo pripravili tudi spletno predavanje z naslovom: ATTR amiloidoza – pogosto spregledan vzrok srčnega popuščanja

Predavanje je potekalo preko platforme zoom v sredo, 2. februarja 2022 ob 17. uri, predavala je dr. Sabina Frljak, dr. med., Klinični oddelek za kardiologijo, UKC Ljubljana.

Preberite tudi: