Pohod po arheološki poti Cvinger – prestavljen na soboto, 12. 10.

Podružnica za Dolenjsko in Belo krajino Novo Mesto

vabi člane Društva, ljubitelje pohodov, somišljenike in podpornike na

POHOD po ARHEOLOŠKI POTI CVINGER

in bližnji okolici

 

v soboto, 12. oktobra 2024.

Zbiranje udeležencev ob jutranji kavi ali čaju: med 9.30 in 10. uro na piknik prostoru Term Krka Dolenjske Toplice – na Jasi.

Start: ob 10. uri

Prevoz in parkiranje: V kolikor se boste v Dolenjske Toplice pripeljali z osebnim avtomobilom, lahko parkirate na parkirnem prostoru Term Krka Dolenjske Toplice (nasproti Balnee), od koder greste preš preko mostička čez potok Sušica in takoj za mostom na desno (kamor vas usmeri tudi smerna puščica za vstop na Trim stezo) proti Jasi – 5 min hoje.

Trasa pohoda in potrebna oprema: Pohod bo potekal po trasi Arheološke poti Cvinger in bližnji okolici; dolžina poti bo približno 6,5 km; z vmesnimi postanki ob obeležjih prazgodovinskih naselbin in takratnih dejavnosti in pogledi na okoliške kraje bomo pot prehodili v približno dveh urah; pot je lepo urejena, nenaporna in primerna za vsakogar; priporočamo pohodno obutev in pohodne palice.

Cilj in zaključek: Pot bo krožna in jo bomo zaključili na Jasi. Po prihodu na cilj vam bomo na vašo željo izmerili krvni tlak, pulz in saturacijo. Sledilo bo druženje ob toplem obroku. Zaključek prireditve predvidevamo do 14. ure.

Prijave so obvezne!

Prijavite se do četrtka, 10. oktobra, na telefon: 07 33 74 170 ali 051 340 880 (Sonja) ali na elektronski naslov: [email protected] ali osebno v pisarni Podružnice na Glavnem trgu 10 v Novem mestu. Na teh kontaktnih mestih dobite tudi vse dodatne informacije.

Prijavnina: za odrasle 5,00 €, otroci in mladina so plačila oproščeni.

Pridružite se in povabite s seboj otroke, vnuke, znance, prijatelje.

v primeru dežja prireditev odpade! vsi udeleženci hodimo na lastno odgovornost.

Slika je simbolična. Vir: Canva

Preberite še: