Sestavine (za 2 osebi):
- 1 srednje velik korenček,
- 1 steblo zelene, 2 šalotki,
- 100 g kuhanega kostanja,
- drobnjak, sol, poper
- maslo
Korenček in zeleno očistimo in narežemo na manjše kose. Šalotki olupimo in nasekljamo. V večjo posodo damo eno jedilno žlico (30g) masla in na njem popražimo šalotko, toliko, da postekleni. Nato dodamo korenček in zeleno ter pražimo na srednjem ognju 5-7 minut, oziroma dokler se zelenjava malo ne zmehča. Takrat dodamo še kostanje in vse skupaj zalijemo s približno 500 ml vode ali neslane jušne osnove. Začinimo s soljo in poprom po okusu in pustimo nežno vreti približno pol ure, da se vse sestavine zmehčajo. Nato s paličnim mešalnikom juho pretlačimo, da postane gosta in kremasta. Na koncu po vrhu potresemo svež nasekljan drobnjak in postrežemo.