27. 9. 2022 – Spletna novinarska konferenca ob Svetovnem dnevu srca

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vas ob priložnosti

SVETOVNEGA DNEVA SRCA 2022

vabi na SPLETNO NOVINARSKO KONFERENCO,

ki bo v torek, 27. septembra 2022 ob 11. uri.

POVEZAVA DO ZOOM SEJE:

https://us06web.zoom.us/j/89796533051?pwd=RjBDam14a05FNVdyU3IyRmxSL1E1dz09

Meeting ID: 897 9653 3051

Passcode: 331125

Svetovni dan srca bo Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije letos obeležilo že triindvajsetič. Skupaj s Svetovno zvezo za srce (WHF, World Heart Federation) ob tem dnevu spodbujamo: S SRCEM ZA VSAKO SRCE , kar je tudi geslo letošnjega svetovnega dneva srca. 

S  SRCEM ZA VSAKO

Na novinarski konferenci bomo izvedeli kaj lahko sami naredimo za ohranitev zdravega srca, kako pomembno je preverjanje našega zdravstvenega stanja, ki dovolj zgodaj pokaže kakšno je tveganje za nastanek srčno žilne bolezni ter kako pravočasno ukrepamo za preprečevanje kasnejših zapletov in večjih zdravstvenih težav kot so možganska kap, srčni infarkt, srčno popuščanje, angina pektoris, arterijska hipertenzija, sladkorna bolezen, debelost in druge.

Govorci bodo predstavili aktivnosti Društva za zdravje srca in ožilja na tem področju,  pomembnost ustrezne prehrane za zdrav življenjski slog in ustrezne telesne dejavnosti od otroštva dalje. Seznanili nas bodo z najnovejšimi raziskovalnimi podatki SLOfit – kaj kažejo letošnje meritve telesnih značilnosti in gibalnih sposobnosti otrok, kako je z debelostjo, telesnim maščevjem in srčno-dihalno vzdržljivostjo pri otrocih, se je stanje izboljšalo?

Vabljeni govorci:

  • prim. Matija Cevc, dr. med., predsednik Društva za srce, UKC Ljubljana, KO za žilne bolezni
  • izr. prof. dr. Gregor Starc, prof. šp. vzg., Fakulteta za šport
  • Darija Cvetko, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

Srčno vabljeni!

Predsednik Društva za srce,

prim. Matija Cevc, dr. med., l. r.