Usposabljanje za izvajanje programa Odklop za učitelje

Spoštovani učitelji,

na Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije vodimo preventivni program delavnic ODKLOP, katerega namen je uravnotežena, varna in odgovorna uporaba zaslonov – na kratko: zdrava uporaba. Delavnice so namenjene učencem druge in tretje triade osnovnih šol.

Ker si želimo, da bi vsebine spoznalo čim več učencev, za pedagoške delavce organiziramo usposabljanja, na katerih posredujemo znanja in jih opremimo z uporabnimi orodji.

Kaj pridobijo udeleženci usposabljanja

Pedagoški delavci prejmete znanje o metodah, kako na kritičen in zanimiv način problematiko škodljivih učinkov zaslonov in digitalnih vsebin približati mladim pri čemer vam bo v pomoč priročnik – Delovno gradivo za vodenje programa ODKLOP (le tega prejmete v PDF obliki) in tiskano brošuro Zasvojenost z digitalnimi tehnologijami.

Strukturo programa ODKLOP si lahko ogledate na tej spletni strani.

Način sodelovanja

Enkrat letno poteka brezplačno usposabljanje, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. Vabilo na usposabljanje je javno dostopno, usposabljanje pa ni vezano na specifično šolo, in se nanj lahko prijavijo strokovni delavci različnih šol, nevladnih organizacij, ki delajo z mladimi, mladinskih taborov, centrov za pomoč mladim idr. Zaradi optimalnega dela v programu je število mest omejeno na 20 udeležencev.

Naslednje usposabljanje bo predvidoma v začetku meseca oktobra 2023. Zainteresirani se lahko že prijavite preko e-pošte: [email protected]. Za dodatne informacije smo na voljo tudi na 040 476 861.

Naslovna fotografija: Max Fischer, Pexels