Osrednja prireditev ob Svetovnem dnevu srca

V soboto,  24. 9.2022 je na Prešernovem trgu v Ljubljani potekala osrednja prireditev ob Svetovnem dnevu srca. Z Zvezo potrošnikov Slovenije smo predstavili aplikacijo Veš kaj ješ, mimoidoče na stojnicah smo osveščali o skrbi za zdravje srca in ožilja. Izvajali smo brezplačne meritve krvnega tlaka za ugotavljanje motnje srčnega ritma – atrijsko fibrilacijo  ter merili holesterol, sladkor in trigliceride v krvi. Starše smo osveščali tudi o prekomerni uporabi zaslonov pri otrocih in mladostnikih in jim svetovali, kako čas za zasloni nadomestiti z gibanjem na svežem zraku.

Opravili smo:

  • 114 meritev krvnega tlaka in srčnega utripa,
  • 128 krvnih meritev,
  • več kot 200 različnih zdravstveno preventivnih svetovanj.

Veseli smo, da nas je z obiskom počastil tudi župan Ljubljane, Zoran Janković.

Tisti, ki ste zamudili meritve, lahko te ob simboličnem plačilu (nekatere pa brezplačno) izvedete v naši Posvetovalnici za srce.

Zahvaljujemo se pokroviteljem svetovnega dneva srca v Sloveniji – podjetjem Novo Nordisk, MSD, VIATRIS ter vsem sodelujočim pri pripravi in izvedbi aktivnosti društva po Sloveniji.

Akcijo ob Svetovnem dnevu srca ocenjujemo za zelo uspešno. Tudi mimoidoči so bili veseli in hvaležni za naše aktivnosti.

Svetovni dan srca vsako leto potekal 29. septembra. Vabimo vas, da se 29. 9. sprehodite čez Tromostovje v Ljubljani, saj bo v znak skrbi za srce obarvano rdeče.

Vabimo, da ste z nami tudi v torek, 27. 9.