Vabilo na brezplačno usposabljanje za vodje programa ODKLOP – Preventivni program za odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov

Zadnja leta smo priča naraščajočim negativnim učinkom, ki ga ima prekomerna in neodgovorna uporaba digitalnih tehnologij in spletnih vsebin na mlade.

Da bi zmanjšali te negativne učinke in mlade naučili kritičnega in odgovornega pristopa k »digitalnemu«, smo na Društvu za zdravje srca in ožilja oblikovali Program ODKLOP – Preventivni program za odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov.

Ker želimo, da program pride do čim večjega števila otrok, vabimo zainteresirane pedagoške delavce in ostale, ki delajo ali se pri svojem delu srečujejo z mladimi, da se udeležijo usposabljanja za vodje programov ODKLOP.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

vabi na brezplačno USPOSABLJANJE za vodje programa ODKLOP  – 

Preventivni program za odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov

~ 17. 3. 2022 ~

Usposabljanje poteka v dveh delih:

  • 1. del zajema samostojno delo v spletni učilnici od 7. 3. – 17. 3. 2022 (pregled delovnega gradiva programa ODKLOP in knjižice o vedenjskih zasvojenostih ter drugih pripravljenih materialov v spletni učilnici, videov in vsebinskih zapisov). Ocenjeno skupno trajanje: 4 – 5 šolskih ur.
  • 2. del poteka v živo preko platforme Zoom v obliki predavanja in delavnic na dan 17. 3. 2022. Skupno trajanje: 2 x 2 šolski uri (vmes je odmor).

Za uspešno prijavo in zaključek usposabljanja (izvedba spletnih delavnic v skupinah po 4 – 5 udeležencev) je udeležba na drugem delu usposabljanja (delavnice) obvezna. Udeleženci prejmejo potrdilo o usposabljanju.

Program ODKLOP je namenjen učencem druge in tretje triade osnovne šole. Več o samem programu ODKLOP in usposabljanju za vodenje programa si lahko preberete v prilogi vabila.

Zaradi optimalnega dela v programu je število mest omejeno na 20, zato pohitite s prijavo! Prijave potekajo preko prijavnega obrazca: PRIJAVA.

Več o usposabljanju programu preberite tukaj.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko e-pošte: [email protected].