Polnjeni piščančji mošnjički

Sestavine:

  • 2 piščančja fileja ali prsi,
  • 1 limona,
  • 1 strok česna,
  • 1 čebula,
  • 2 korenčka,
  • 1 paprika,
  • 1 brokoli,
  • 100g širokih rezancev,
  • 30g naribanega parmezana,
  • oljčno olje, sol, poper, timijan, rožmarin

Česen in čebulo olupimo in nasekljamo, prav tako na drobno narežemo umite korenčke in papriko. Na brokoliju odrežemo rožice od stebla in jih po potrebi prerežemo na polovico. V večji ponvi ali posodi segrejemo tri žlice oljčnega olja ter najprej popražimo česen in čebulo.

Ko dobita malo barve, dodamo korenje in brokoli, začinimo s soljo, poprom in svežim timijanom, ter pražimo približno 5 minut. Nato dodamo še papriko in pražimo še 3-4 minute, da je vsa zelenjava približno enako mehka. Ko je zelenjavo gotova, jo pustimo malce stati, da se ohladi.

Medtem pripravimo meso. Piščančja fileja najprej na suho obrišemo, nato ju položimo med dva lista peki papirja ter jih s kuhinjskim valjarjem povaljamo do enakomerne debelino, približno 1cm. Če imamo kose piščančjih prsi, jih naprej z nožem previdno razpremo in nato razvaljamo. Ko imamo enakomerne piščanjčje zrezke, jih začinimo s soljo in poprom, na sredino vsakega naložimo 2-3 žlice zelenjave ter po vrhu potresemo s parmezanom. Z zobotrebci ali z nitko povežemo zrezek skupaj, da nastane nekakšen mošnjiček.

Za polnjenje ne uporabimo brokolija, ki ga bomo dodali k testeninam ,skupaj z ostalo zelenjavo, ki nam je morda ostala. Tako zavite zrezke postavimo v pekač, namaščen z malo oljčnega olja, dodamo nekaj vejic rožmarina in pečemo v pred-ogreti pečici na 180 stopinjah približno 30 minut. Nato dvignemo temperaturo na 200 stopinj in pečemo že približno 10 minut, da se piščanec lepo obarva.

Testenine skuhamo po navodilih in jih zmešamo z koščki brokolija ter morebitno ostalo zelenjavo ter postrežemo kot prilogo.

Odlično hranilno kosilo! Dober tek!