Omleta z grahom

Piše in kuha Brin Najžer

Sestavine (za 2 osebi):

  • 4 jajca
  • 1 čebula
  • 100g svežega graha
  • 20g masla
  • Sol, poper ali druge začimbe po želji

Grah v vreli vodi kuhamo približno 5 minut, da se malo zmehča. Čebulo nasekljamo in jo popražimo na polovici masla. Dodamo grah in vse skupaj pražimo še nekaj minut, nato poberemo čebulo in grah iz posode in ju preložimo na krožnik. Jajca ubijemo v posodo in jih približno 3 minute žvrkljamo, dokler ne nastane gladka masa enakomerno rumene barve. Ponev obrišemo, ali uporabimo drugo, ter v njej na srednjem ognju stopimo preostanek masla. Na maslo zlijemo jajca in jih med počasnim mešanjem oblikujemo v palačinko. Poskrbimo da je dno brez lukenj. Po približno 2-3 minutah bo spodnji del omlete zapečen, takrat dodamo v sredino čebulo in grah, začinimo s soljo in poprom, ter omleto prepognemo. Tako obrnjeno jo pečemo še 2-3 minute na drugi strani, da je pečena. Ko je gotovo, jo prerežemo na polovico, da dobimo dve porciji in postrežemo.