Druženje in hoja v Botaničnem vrtu

Piše dr. Mirko Bombek, predsednik Društva za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje

Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje je praznovalo 20 let samostojnega delovanja tudi na izjemni lokaciji v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru, v Pivoli pri Mariboru.

Ideja ni bila nova, k uresničitvi pa nas je vzpodbudila uspela prireditev Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije ob 30-letnici delovanja in 100-letnici prim. Borisa Cibica v Arboretumu Volčji potok, kjer smo se zbrali udeleženci iz cele Slovenije.

Naš dogodek smo izpeljali 27.5. med 11 in 15 uro, naklonjeno nam je bilo lepo in toplo vreme, te sreče pa na žalost ni imela Operna noč v Mariboru istega dne zvečer.

Poezija narave, prijetnih gostiteljev, ki so nas v treh skupinah popeljali na ogled vrta, gostincev in vinogradnikov s posestva Meranovo, ki so nas pogostili z okusno hrano »na žlico« in kozarcem rujnega Nadvojvode Janeza, vnuka cesarice Marije Terezije, in naših preko stodvajsetih zadovoljnih članic in članov.

Zadeva za ponoviti – tako so nas mnogi spodbujali.

Mogoče ob istem času, na istem kraju – kje bi našli boljšega? Toda ne bi čakali nove okrogle obletnice čez 20 let!

Največji botanični vrt v Sloveniji, parkirišče ali redna mestna avtobusna linija – zelena varianta za imetnike IJPP (Integrirani javni potniški promet), s katerim se je pripeljala tudi najstarejša članica in udeleženka, gospa Mihelič. Za vzgled!

Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru