Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcena

Spoštovani,

vabljeni na sprejem profesionalne kolesarske ekipe iz ZDA Team Novo Nordisk, v kateri imajo vsi člani ekipe sladkorno bolezen tipa 1. Nastopili bodo na kolesarskem prazniku v Kranju, na katerem bodo potekale tudi aktivnosti v sklopu akcije ozaveščanja o sladkorni bolezni #darujemkilometre 2022:

VELIKA NAGRADA KRANJA – MEMORIAL FILIPA MAJCNA
v soboto in nedeljo, 23. in 24. julija 2022 v Kranju.

Po treh letih od kar so leta 2019 prvič obiskali Slovenijo na Dirki po Sloveniji, se 23. in 24. julija na Veliko nagrado Kranja vrača profesionalna kolesarska ekipa iz ZDA Team Novo Nordisk. Njena posebnost je, da imajo vsi člani ekipe sladkorno bolezen tipa 1. Na najzahtevnejših dirkah po vsem svetu sodelujejo s poslanstvom, da raziščejo, kaj je mogoče doseči s sladkorno boleznijo, opolnomočijo osebe s sladkorno boleznijo in jih navdihnejo, da sledijo svojim sanjam.

Na trenažerjih bodo obiskovalci lahko sodelovali v akciji ozaveščanja #darujemkilometre
Ob tej priložnosti bo Zveza društev diabetikov Slovenije v sklopu akcije #darujemkilometre na lokaciji izvajala aktivnosti za ozaveščanje o eni najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu. Na dirki bodo postavili trenažerje, na katerih bo mogoče kolesariti. Akcijo #darujemkilometre namreč v Zvezi izvajajo s prav posebnim ciljem. Z zbiranjem kilometrov prek različnih športnih aktivnostih, želijo za ozaveščanje in spodbudo k telesni aktivnosti, ki pripomore k celovitemu obvladovanju bolezni, zbrati 384.400 kilometrov, kolikor znaša razdalja od Zemlje do Lune.

Vzporedno poteka akcija zbiranja kilometrov tudi na izbranih 15 pohodniških točkah po Sloveniji in drugih pohodniških poteh, peš, s tekom in kolesarjenjem. Število sodelujočih oseb v akciji #darujemkilometre spremljajo na Facebooku in Instagramu prek fotografij športnih aktivnosti, ki so označene s ključnikom #darujemkilometre in s pripisanim številom opravljenih kilometrov.

Kolesarji in vodstvo profesionalne kolesarske ekipe iz ZDA Team Novo Nordisk so vam po predhodnem dogovoru v tem tednu na razpolago za izjave, pogovore in ostale medijske aktivnosti. Na licu mesta bodo dostopni za medijske aktivnosti po zaključku nedeljske dirke.

Vabljeni k spremljanju dirke in sodelovanju v akciji ozaveščanja o sladkorni bolezni #darujemkilometre 2022.

Dodatne informacije: [email protected], 041 213 451 – Matjaž Kljajić

Foto: akcija #darujemkilometre na Dirki po Sloveniji leta 2019