7. festival zdravja

Lekarna Ljubljana v soboto, 3. septembra 2022 organizira že 7. Festival zdravja. Prireditev bo potekala na Kongresnem trgu in Parku Zvezda v Ljubljani. Dogodek bo trajal od 9. do 16. ure, udeležba je brezplačna.

Namen festivala je druženje vseh generacij, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja, in pridobivanje dodatnih informacij s tega področja. Obiskovalcem bodo na voljo različne preventivne meritve in strokovna svetovanja o zdravem življenjskem slogu ter predstavitev izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.

Strokovna ekipa Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije bo izvajala brezplačna zdravstvena svetovanja in preventivne meritve t.i. GLEŽENJSKI INDEKS, ki pokaže prehodnost oz. zožitev arterij na nogah.  Na stojnici društva boste prejeli informacije o društvu, revije Za srce in knjižice o zdravem življenjskem slogu.

Hkrati bomo prikazali tudi mobilno aplikacijo Zveze potrošnikov – VešKajJeš in obrazložili kako deluje ter delili kazalke z informacijo o tej mobilni aplikaciji.