Študenti pozor: Usposabljanje za mlade izvajalce delavnic Odklop

Kaj počnemo?

Na Društvu za zdravje srca in ožilja smo v Mariboru jeseni 2021 pričeli z izvajanjem cikla delavnic za osnovnošolce v okviru programa Odklop, ki naslavlja odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov in digitalnih vsebin. Do danes smo izvedli več kot 450 delavnic na različnih osnovnih šolah in pridobili mnogo praktičnih izkušenj s tega področja.

Z delavnicami želimo na tematiko »digitalnega« pri otrocih in mladih pogledati čim bolj celostno, zato nagovarjamo vsebine: razvoj odgovornega vedenja, kritično razmišljanje, digitalno v povezavi s telesom, čustvi, odnosi, delom in skupnostmi v digitalnem svetu.

Zakaj razpisujemo usposabljanje?

Ker si želimo omenjene tematike še naprej prenašati čim večjemu številu otrok in mladih na področju Maribora in okolice, vabimo v ekipo nove izvajalce delavnic. Naša želja je oblikovati ekipo 8 do 10 mladih, ki bo v tem (in naslednjem) šolskem letu izvajala delavnice v višjih razredih osnovnih šol.

Kdaj in kje se srečamo?

Za uspešen pričetek sodelovanja, za nove izvajalce delavnic pripravljamo usposabljanje, ki bo potekalo v četrtek, 24. 10. 2024, med 11.00 in 18.00 in v petek, 25. 10., med 9.00 in 13.00 v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor.

Kaj se bo na usposabljanju dogajalo?

Na srečanju se bomo spoznali med seboj in s tematiko, z nami pa bodo tudi izkušene izvajalke, ki bodo podelile dosedanje izkušnje iz delavnic. Glavnina usposabljanja bo namenjena temu, da na praktičen način spoznate vseh 7 delavnic, preko izkustvenih metod dela pa se bomo dotaknili tudi tematik skupinske dinamike, vodenja skupin in dela z mladimi. Cilj našega skupnega dela je, da se na čim bolj izkustven način pripravimo na izvajanje delavnic v razredih. Uskladili bomo tudi vaša in naša pričakovanja ter sklenili dogovore glede našega sodelovanja.

Kako bomo sodelovali?

Udeležba na celotnem usposabljanju je pogoj za sodelovanje na programu Odklop. Usposabljanje je brezplačno, prejeli boste potrebna gradiva, poskrbeli bomo tudi za tople obroke in prigrizke. Točen urnik in program prejmete ob prijavi.

Del priprav na samostojno izvajanje delavnic na šoli je tudi poglobljena mentorska podpora ob začetku izvajanja delavnic in mentorska srečanja ves čas našega sodelovanja, o čemer se bomo več dogovorili na usposabljanju.

Izvajalci prejmete plačilo 15€ neto za šolsko uro za vsako samostojno izvedeno delavnico in 10€ neto za šolsko uro v času uvajanja.

Kje se prijaviš?

Prijave na usposabljanje sprejemamo do torka, 22. 10., na tej povezavi:

https://forms.gle/NAdyrykJVGiJGr597

V kolikor bi se radi pridružili naši ekipi in se usposabljanja res ne morete udeležiti, označite to v prijavnici in vas bomo kontaktirali v primeru, da bomo izvedli še kakšen nadomestni termin usposabljanja.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na 031 257 508 ali [email protected].

O izvajalki usposabljanja in mentorici izvajalcem delavnic Odklop:

Tanja Veber je univ. dipl. socialna pedagoginja, mladinska delavka, trenerka v neformalnem izobraževanju z večletnimi izkušnjami dela z mladimi, na področju duševnega zdravja, vodenja različnih skupin in individualnega dela. Njeno strokovno delo obsega tudi vključevanje oseb z migrantskim ozadjem, LGBTQIA+ osebe, dolgotrajno brezposelne, osebe s posebnimi potrebami in druge ranljive skupine. Za svoje večletno prostovoljsko udejstvovanje je na pobudo društva Center za pomoč mladim leta 2016, s strani Mladinskega sveta Slovenije, prejela naziv Prostovoljka leta.

Vabljeni k prijavi!

Izobraževanje je del programa »ODKLOP – Preventivni program za zdravo uporabo zaslonov«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Preberite še: