Sestavine (za 4 osebe):
- 1 srednje velika glava zelja
- 250 g svežih ali vloženih paradižnikov
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1,5 l neslane zelenjavne jušne osnove
- 2 korenčka
- 1 rumena koleraba
- peteršilj, poper, oljčno olje, čili, sol (s soljo ne pretiravamo, ostale začimbe dodamo po želji)
Čebulo in česen olupimo ter na drobno nasekljamo. Korenje, kolerabo in paradižnike očistimo ter jih narežemo na manjše kose. Zelje na grobo naribamo ali narežemo. V večji posodi na srednjem ognju v oljčnem olju pražimo čebulo, da postekleni. Nato dodamo korenje in kolerabo ter pražimo od 5 do 6 minut oziroma dokler se zelenjava malo ne zmehča. Potem dodamo česen in paradižnik, pražimo približno od 2 do 3 minute, dokler česen ne zadiši. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo zelje in zavremo. Po okusu začnimo s soljo, poprom in čilijem. Ko juha zavre, jo pustimo zelo nežno vreti približno 10 minut oziroma dokler se zelje ne zmehča. Ko jo odstavimo z ognja, na koncu vanjo vmešamo še svež nasekljan peteršilj.