Telečji medaljon na zelenjavni posteljici

Kuha: Brin Najžer

Sestavine (za 2 osebi):

300 g telečjih medaljonov, 150g brstičnega ohrovta, polovica glave cvetače, 6 češnjevih paradižnikov, 1 srednje velik korenček, timijan, sol, poper, sladka paprika, oljčno olje

Brstični ohrovt in cvetačo očistimo, položimo v lonec in dolijemo toliko vode, da je zelenjava pokrita. Ko voda zavre, dodamo ščep suhega timijana ter kuhamo pokrito približno 10 – 15  minut oziroma dokler se zelenjava malce ne zmehča. Medaljone na suho popivnamo s papirnato brisačo in jih pustimo stati približno pol ure, da se segrejejo na sobno temperaturo. Nato jih začinimo s soljo, poprom in sladko papriko. V večjo ponev damo dve žlici oljčnega olja in dobro segrejemo. Nato v njej popečemo medaljone, na vsaki strani približno 3 minute. Korenček na drobno naribamo, paradižnike prerežemo na polovico. Medaljone postavimo na posteljico iz kuhane zelenjave, potresemo z naribanim korenčkom in dodamo paradižnike. Vse skupaj pokapljamo z malce soka, ki je ostal od pečenja medaljonov.

Foto: Brin Najžer