Telečji medaljon na zelenjavni posteljici je odlična ideja za kosilo ali večerjo. Naj zadiši in dober tek!
Sestavine (za 2 osebi):
- 300 g telečjih medaljonov,
- 150g brstičnega ohrovta,
- polovica glave cvetače,
- 6 češnjevih paradižnikov,
- 1 srednje velik korenček,
- timijan, sol, poper, sladka paprika, oljčno olje
Brstični ohrovt in cvetačo očistimo, položimo v lonec in dolijemo toliko vode, da je zelenjava pokrita. Ko voda zavre, dodamo ščep suhega timijana ter kuhamo pokrito približno 10 – 15 minut oziroma dokler se zelenjava malce ne zmehča. Medaljone na suho popivnamo s papirnato brisačo in jih pustimo stati približno pol ure, da se segrejejo na sobno temperaturo. Nato jih začinimo s soljo, poprom in sladko papriko. V večjo ponev damo dve žlici oljčnega olja in dobro segrejemo. Nato v njej popečemo medaljone, na vsaki strani približno 3 minute. Korenček na drobno naribamo, paradižnike prerežemo na polovico. Medaljone postavimo na posteljico iz kuhane zelenjave, potresemo z naribanim korenčkom in dodamo paradižnike. Vse skupaj pokapljamo z malce soka, ki je ostal od pečenja medaljonov.
Kuha: Brin Najžer