Srček BimBam – Migaj in uživaj eno uro na dan

Spoštovani učitelji in učiteljice, dragi starši,

gotovo veste, kaj imamo otroci radi. Družino, naravo, počitnice, prijatelje, igro, igrače …  Radi pa imamo tudi čips in hamgurberje, obožujemo računalniške igrice, radi sedimo pred televizorjem. Ko nam ponudite raznovrstno hrano, ki nam pogosto ni všeč, se upiramo, da brokolija in repe ne bomo jedli, pa tudi kaki ni dobrega okusa. Če nas želite odpeljati na izlet v naravo, se upiramo. Ko se vrnemo, smo pa veseli, da ste vztrajali. Posnemamo vas, ker ste naši veliki vzorniki.

Radi bi bili vitki in zdravi, rabi bi imeli lepo otroštvo. Veliko naših sošolcev se težko giblje zaradi prekomerne telesne teže. Nekateri imajo predpisane diete, mnogi pa že imajo različne bolezni. Zaradi premalo gibanja in slabih prehranjevalnih navad je zbolelo že veliko naših vrstnikov. Povedali so nam, da jih ogrožajo bolezni srca in ožilja, visok krvni tlak in sladkorna bolezen. Ne želimo se srečati s temu boleznimi že v otroštvu, niti kasneje!

Naučite nas živeti zdravo in aktivno!

Pogovarjajte se z nami in nam pomagajte narediti načrt, kako skupaj skrbeti za zdravo srce. Mi otroci, vas bomo spodbujali, da tudi odrasli poskrbite za svoj zdrav življenjski slog. Da opustite nekatere zdravju škodljive razvade, ko sta na primer kajenje in prekomerno uživanje alkohola. Ali pa se z našo pomočjo naučite izogibati stresu in neustrezni prehrani. Od časa do časa vas bomo spomnili, da je čas za preventivni pregled.

Vaši otroci.

V pomoč naj bo vsem knjižica Srček BimBam – Migaj in uživaj eno uro na dan, v kateri na preprost način spremljamo, koliko smo se v določenem dnevu gibali.

S klikom na sliko prenesi brošuro.
S klikom na sliko prenesi brošuro.

Brošura je nastala v okviru projekta Mladi obračamo svet, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.