Društvo za srce je pridobilo sredstva za sofinanciranje projekta na področju digitalne preobrazbe

S ponosom sporočamo, da je Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije dne 26. 11. 2021 podpisalo pogodbo z ministrom za javno upravo Boštjanom Koritnikom za sofinanciranje projekta na področju digitalne preobrazbe.

Zaradi ukrepov, namenjenih preprečevanju širjenja virusa Sars-CoV-2, je v živo potekal podpis le s petimi nevladnimi organizacijami, ki so na svojih področjih dosegle najvišje število točk: Slovensko Karitas, Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije, Društvom za mladinski razvoj Idrija 2020 in Košarkarsko zvezo Slovenije.

»Tudi nevladne organizacije so pomemben deležnik digitalne preobrazbe. Zlasti je pomembna njihova vloga na področju naslavljanja in zniževanja digitalnega razkoraka, krepitve zaupanja, vključevanja ranljivih skupin in kakovostnega življenja v digitalni družbi,« je ob podpisu poudaril minister Boštjan Koritnik.

Minister Boštjan Koritnik, vir: Ministrstvo za javno upravo

Podpisa pogodbe se je s strani Društva za srce udeležil predsednik prim. Mitja Cevc,  ki se je zahvalil ocenjevalcu, Ministrstvu za javno upravo, da je prepoznalo projekt, ki ga je vredno sofinancirati ter dodal:

»Slovenija je na področju preventive relativno dobra, imamo dobre programe, ampak smo pri enem ključnih elementov dokaj slabi. To pa je zdravo prehranjevanje. Zato smo v projekt vključili več skupin. Tiste, ki imajo znanje o sestavi živil, do tistih, ki imajo znanje o pripravi aplikacij ter strokovnjake, ki imajo znanje o označevanju živil. Povezali smo več programov v platformo, jo nadgradili, da bodo ljudje lahko vedeli, kaj jedo. Po drugi strani pa našli tudi tista živila, ki delujejo zaščitno in preprečujejo kronične bolezni srca in ožilja. S tem lahko izboljšamo zdravje populacije,«

predsednik Društva za srce prim. Matija Cevc

Prim. dr. Cevc je še dodal, da je pri programu pomembno tudi to, da bodo vanj vključeni ne le mladi, temveč tudi starejša populacija, ki jo bodo skušali opolnomočiti z uporabo aplikacije in mobilnih naprav. V program bodo skušali vključiti čim širši spekter ljudi, ki bodo lahko s pomočjo tega programa izbirali zdravo prehrano, zaščitno prehrano. »S tem si bomo lahko izboljšali zdravje in preprečili kronične bolezni, z namenom ohraniti zdravo življenje čim dlje«, je zaključil predsednik društva.

Vir novice: Ministrstvo za javno upravo RS