Odprte so prijave na brezplačno usposabljanje za izvajanje programa ODKLOP

Vabimo vas na brezplačno spletno usposabljanje za pedagoške delavce osnovnih šol, ki jih zanima delo na preventivi za odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov in digitalnih vsebin. Gre za celostno oblikovan program, ki zajema šest tematskih področij. Cilj programa je, da pridejo preventivne vsebine, na področju škodljivih posledic, ki jih ima nekritična in prekomerna uporaba digitalnih tehnologij, do čim večjega števila otrok in mladostnikov.

Kaj pridobijo udeleženci usposabljanja

Pedagoški delavci pridobijo teoretično znanje o naštetih temah, predvsem pa metode, kako na kritičen in zanimiv način problematiko škodljivih učinkov digitalnih tehnologij približati mladim.

Pedagoški delavci prejmejo PDF brošuro Zasvojenost z digitalnimi tehnologijami – kratek pregled, preko navadne pošte pa prejmejo še tiskano verzijo delovnega gradiva za vodje programa, z naslovom ODKLOP – Preventivni program za odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov in digitalnih vsebin v osnovnih šolah.

Potek programa in tematski sklopi usposabljanja

Zaradi optimalnega dela v programu je število mest omejeno na 20, zato pohitite s prijavo! Prijave potekajo preko prijavnega obrazca: https://www.1ka.si/a/335502

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko e-pošte: [email protected]

Program poteka v okviru projekta »Recimo NE odvisnosti«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, zato izvedba programa za vašo šolo ne predstavlja nobenega stroška.

Vabilo v PDF