OBVESTILO ŠOLAM: O zaključku projekta Mladi obračamo svet – Srček Bimbam v letu 2020

Leto gre h koncu in že se bližamo zaključku letošnjih aktivnosti projekta Mladi obračamo svet – Srček Bimbam. Na Društvu za zdravje srca in ožilja ste nam poslali že mnogo izrezkov iz Srčnih bukvic, ki predstavljajo potrdila o sodelovanju učencev prve triade. Zaradi epidemije Covid-19 in dela šol na daljavo, nam jih lahko pošljete še do zimskih počitnic 2021. Po zimskih počitnicah bodo sodelujoče šole prejele priznanja in nogometne žoge, priznanja pa bodo prejeli tudi sodelujoči otroci in mentorji. Upajmo, da se kmalu ponovno vzpostavi šolanje kot smo ga navajeni, v šolah in ne od doma.

Epidemija jo je zagodla tudi Srčku Bimbamu in Ribiču Pepetu, ki z Društvom za zdravje srca in ožilja vsako leto razveselita učence na tradicionalni zaključni prireditvi na eni izmed ljubljanskih osnovnih šol in razveselita sodelujoče učence v projektu »Mladi obračamo svet«. A brez skrbi, za otroke smo pripravili drugačno presenečenje. To je virtualna zaključna prireditev, 23 minutna oddaja: »Srček Bimbam in Ribič Pepe, skupaj z mladimi obračata svet«. V tej oddaji nastopata oba, Srček BimBam in Ribič Pepe, ki na vesel in zabaven način spodbujata k zdravemu načinu življenja. Ribič Pepe na otrokom razumljiv način razloži kako deluje srce in ožilje, katere so največje nevarnosti za zdravje srca in ožilja ter kako se obvarovati pred njimi, kako poskrbimo za zdravje svojega srca, pokaže gibalne vaje in še marsikaj. Ves čas pa bodo lahko otroci skupaj z njim prepevali, risali, plesali, migali, se veliko koristnega naučili in predvsem zabavali.

Video »Srček Bimbam in Ribič Pepe, skupaj z mladimi obračata svet« boste lahko po vaši presoji predvajaliv posameznih razredih prve triade takrat, ko boste želeli. Omogočili smo vam tudi dostop do risbic – pobarvank, ki jih je narisal Ribič Pepe. Te lahko natisnete, da jih bodo otroci pobarvali.

Ogled videa

Video najdete na linku YT: Srček BIMBAM in Ribič PEPE
Pobarvanke najdete TUKAJ.
Do gradiv o Srčku Bimbamu lahko dostopate tudi TU.

Srčen pozdrav!
Vaš Srček Bimbam in ekipa Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije