Srce športa – dan fair playa

 Srce športa – dan fair playa  

Zavod za fair play in strpnost v športu tretje (3) leto zapored organizira edinstveno športnodružabno prireditev. V enkraten dogodek bomo v nedeljo, 20.septembra 2008 med 11. in 16.uro združili in s tem obeležili tri pomembne dneve: Svetovni dan srca, Mednarodni dan miru in Mednarodni dan FIFA fair playa. Dogodek s simboličnim naslovom »Srce športa – dan fair playa« se bo zgodil v Športnem parku Kodeljevo v Ljubljani in bo različnim akterjem omogočil druženje skozi šport, zabavo in izobraževanje.

Pri izvedbi projekta bomo imeli posebnega partnerja, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije. Pri projektu bosta sodelovali tudi Fakulteta za šport in Mestna obcina Ljubljana. Z nogometom kot osrednjo dejavnostjo prireditve in Nogometno zvezo Slovenije, kot predstavnico največje svetovne (nogometne) družine, bomo posebno pozornost namenili družinam v vseh možnih pojavnih oblikah. Prireditev pa bo namenjena tudi vsem strpnim in družbe željnim obiskovalcem, ki se bodo lahko ob simpatičnih moderatorjih od srca nasmejali. Pod budnim očesom predstavnikov Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije se bodo izvajale tudi kontrole in nadzor nad lastnim organizmom (razlicne meritve pritiska, holesterola in tudi novost – predstavitev EKG naprave za ugotavljanja nepravilnosti delovanja srčnega utripa).Posebno pozornost bomo namenili tudi varnosti v cestnem prometu. Brez ekologije tudi letos ne bo šlo – s svojim delom in programom se bodo predstavile tudi osnovne šole in vrtci. 

 

Program

MALO NOGOMETNO ASFALTNO IGRIŠČE

Na igrišču se bodo odvijale posamezne nogometne tekme med različnimi skupinami. Tekme so revijalnega in družabnega značaja s poudarkom na fair playu, zabavi in druženju med različnimi akterji v slovenski družbi. Med posameznimi tekmami se bodo izvajale različe nagradne igre za obiskovalce, tako za najmlajše kot tudi za tiste malo starejše.

Čas aktivnosti:

od 12:30 do 14:00

12:30 – 13:00  ZDRAVNIKI :  LATINOSI1

3:00 – 13:30  NOGOMETAŠI Z MOTNJO V DUŠEVNEM RAZVOJU (SOS) : ŠPORTNI NOVINARJI

13:30 – 14:00  SLOVENIJA SUPPORTERS (organizirani navijači slov.nog.reprezentance) :“ZLATA GENERACIJA” (člani najuspešnejše slov.nog.reprezentance) 

 

NOGOMETNO IGRIŠČE Z UMETNO TRAVO

Čas dejavnosti:  igrišče bo odprto od 11. do 14.ure

Igrišče je rezervirano za različne športno-rekreacijske dejavnosti. Predvsem je prostor namenjen za najmlajše in njihove malo starejše vrstnike.

Dejavnosti:a) Nogometno igrišče prilagojeno najmlajšim (v organizaciji Otroške nogometne šole Ljubljana)

b) Brezplačna rekreacija na trampolinih, napihljivih toboganih, gradovih

c) Predstavitev judo šole (v organizaciji Judo kluba Bežigrad)

d) Ustvarjalne delavnice (poslikava obraza, izdelovanje kolajn, risanje na veliko platno,…)

e) Predstavitev nekaterih drugih športnih zvrsti 

 

ŠPORTNI PARK KODELJEVO

 Čas dejavnosti: od 11:30 do 12:30

S startom in ciljem na centralnem atletskem stadionu se bo letos drugič zapored organiziral tudi rekreativni tek s simboličnim imenom »Tek miru«. Z nagovorom častnega pokrovitelja teka, predsednika RS Danila Türka in minuto molka ob 12.uri, se bodo prijavljeni tekači podali na simbolično pot z namenom podpore miru pri nas in v svetu. Tek bo potekal po atletski stezi in po športnem parku (dolžine cca. 2.500 m). Čas se ne bo meril. Pred tekom se bodo vsi prijavljeni tekači podpisali na simolično podlago, ki jo bo organizator podaril posebnemu gosta v naslednjem letu. Prvih 300 prijavljenih bo v trajno last prejelo majico, vsi pa bodo ob koncu teka dobili brezalkoholno pijačo in sadje. 

 

CENTRALNI NOGOMETNI STADION

 Čas dejavnosti: od 14:00 do 16:00

Na centralnem stadionu bodo lahko obiskovalci na ogrevanju pozdravili nogometni ekipi Znanih Slovencev in Nogometne družine. S protokolom in himno fair playa se bo ob 14.30 uri začela tradicionalna revijalna tekma med obema ekipama. Znani slovenski športniki, glasbeniki, zdarvniki, estradniki in drugi se bodo tako že tretjič pomerili med seboj.  Pridružite se nam pri projektu o katerem se bo govorilo še dolgo po njegovi izvedbi! V okviru tedna mobilnosti, ki bo potekal v mestu Ljubljana, bo dostop na prireditev z avtobusom mestnega potniškega prometa brezplačen. Imeli se bomo enkratno!  

 

Vstop na prireditev je brezplačen.