Gorčična polnjena jajca

Kuha Brin Najžer

Sestavine za 2 osebi:

  • 2 jajci,
  • 1 čajna žlička gorčice,
  • 1 jedilna žlica sladke smetane ,
  • sol, poper,
  • drobnjak (po okusu)

V posodi zavrite vodo in nato vanjo položite jajci ter ju kuhajte 10 minut. Nato ju popolnoma ohladite v hladni vodi. Jajci olupite, prerežite po dolgem in izdolbite rumenjak. Rumenjaka dajte v posodo za stepanje (za najboljši rezultat uporabite električni mešalnik, lahko pa uporabite tudi ročno metlico) in jima dodajte sladko smetano in gorčico, ter začinite s soljo in poprom po okusu. Zmes mešajte toliko časa, da nastane gladka gosta masa. Če želite, lahko na koncu dodate tudi drobno nasekljan drobnjak. Z žličko nadevajte maso v polovice beljakov. Postrezite ohlajeno. Če želite imeti bolj pekoč okus, lahko navadno gorčico zamenjate z dijonsko, ali pa dodate masi malo čilija.