Kuha in fotografira Brin Najžer
Pričenja se sezona bučk. Pripravite jih lahko na mnogo načinov. Za vas smo tokrat izbrali takšne s sirom. Dober tek.
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 bučki,
- 1 čebula,
- 1 strok česna,
- 2 jajci,
- 40 ml mleka,
- 50 g moke,
- 100 g feta sira,
- oljčno olje, poper, drobnjak
Priprava:
Bučke umijemo in na grobo naribamo. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V ponev damo dve žlici oljčnega olja ter na njem pražimo česen in čebulo toliko časa, da se rahlo obarvata. Nato damo z ognja in pustimo, da se ohladi.
Jajca in mleko razžvrkljamo ter postopoma dodajamo presejano moko, tako da nastane gladek preliv.
V posodi zmešamo naribane bučke, nadrobljeno feto, česen in čebulo. Začinimo s poprom in svežim drobnjakom po okusu. Nato vse skupaj prelijemo z jajčno mešanico in dobro premešamo.
Vse skupaj nato prelijemo v pravokoten pekač (približno 20cm x 20cm) in pečemo v predogreti pečici na 190 stopinjah približno 40 minut, oziroma dokler kolač na vrhu ni zlato zapečen in na sredini čvrst. Ko je kolač pečen ga pustimo stati vsaj 15 minut preden ga razrežemo in postrežemo.