Kuha in piše: Brin Najžer; Foto: Andreja Verovšek
Ta recept lahko poskusite narediti skupaj z otroki ali vnuki, če ne bodo prej pojedli nekaterih sestavin. Hranljiv in okusen poobedek. Dober tek.
Sestavine (za 4 osebi):
- 180 g moke
- 2 jajci
- 200 g zrelih banan (približno 2-3 banane)
- 120 g grškega jogurta
- 30 g rozin
- 30 g koščkov temne čokolade
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- ½ čajne žličke soli
Priprava:
- V posodi zmešamo skupaj moko, sodo bikarbono in sol ter dobro premešamo.
- V drugi posodi razžvrkljamo jajca, jim dodamo olupljene in zmečkane banane, jogurt, rozine ter koščke čokolade.
- Nato to mešanico prelijemo v posodo z moko in nežno zmešamo. Mase ne smemo preveč mešati, sicer se kruh med peko ne bo dvignil.
- Ko je zmešana, maso prelijemo v podolgovat pekač za kruh ali potico in pečemo v predogreti pečici na 180 stopinjah približno 35-40 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, ne pride ven čist.
- Ko je kruh pečen, ga najprej pustimo, da se malce ohladi v pekaču, približno 15 minut, preden ga vzamemo ven.
k