Bananin kruh z grškim jogurtom

Kuha in piše: Brin Najžer; Foto: Andreja Verovšek

bananin kruh z grskim jogurtom

Ta recept lahko poskusite narediti skupaj z otroki ali vnuki, če ne bodo prej pojedli nekaterih sestavin. Hranljiv in okusen poobedek. Dober tek.

Sestavine (za 4 osebi):

  • 180 g moke
  • 2 jajci
  • 200 g zrelih banan (približno 2-3 banane)
  • 120 g grškega jogurta
  • 30 g rozin
  • 30 g koščkov temne čokolade
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli

Priprava:

  • V posodi zmešamo skupaj moko, sodo bikarbono in sol ter dobro premešamo.
  • V drugi posodi razžvrkljamo jajca, jim dodamo olupljene in zmečkane banane, jogurt, rozine ter koščke čokolade.
  • Nato to mešanico prelijemo v posodo z moko in nežno zmešamo. Mase ne smemo preveč mešati, sicer se kruh med peko ne bo dvignil.
  • Ko je zmešana, maso prelijemo v podolgovat pekač za kruh ali potico in pečemo v predogreti pečici na 180 stopinjah približno 35-40 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, ne pride ven čist.
  • Ko je kruh pečen, ga najprej pustimo, da se malce ohladi v pekaču, približno 15 minut, preden ga vzamemo ven.

k