Kuha Brin Najžer
Sestavine za 2 osebi:
- 2 jajci,
- 1 čajna žlička gorčice,
- 1 jedilna žlica sladke smetane ,
- sol, poper,
- drobnjak (po okusu)
V posodi zavrite vodo in nato vanjo položite jajci ter ju kuhajte 10 minut. Nato ju popolnoma ohladite v hladni vodi. Jajci olupite, prerežite po dolgem in izdolbite rumenjak. Rumenjaka dajte v posodo za stepanje (za najboljši rezultat uporabite električni mešalnik, lahko pa uporabite tudi ročno metlico) in jima dodajte sladko smetano in gorčico, ter začinite s soljo in poprom po okusu. Zmes mešajte toliko časa, da nastane gladka gosta masa. Če želite, lahko na koncu dodate tudi drobno nasekljan drobnjak. Z žličko nadevajte maso v polovice beljakov. Postrezite ohlajeno. Če želite imeti bolj pekoč okus, lahko navadno gorčico zamenjate z dijonsko, ali pa dodate masi malo čilija.