Sestavine (za 2 osebi):
315 g moke, 190 ml vode, 9 g soli, ½ g svežega kvasa, 2-3 paprike, 8 češnjevih paradižnikov, 1 por, 150 g paradižnikova mezge, 100 g ribanega sira, poper, origano, bazilika
Najprej pripravimo testo za pico. V vodi raztopimo sol, dodamo približno 50 g moker ter dobro premešamo. Dodamo kvas, premešamo in nato postopoma dodamo še preostalo moko. Ko se testo zgosti, ga gnetemo vsaj 20 minut, oziroma dokler ne postane gladko in prožno. Če se nam testo preveč lepi na prste, si jih lahko malo pomokamo, vendar ne dodajamo preveč moke, saj bo testo potem pretrdo. Ko je testo pregneteno, ga položimo v posodo, ki jo pokrijemo z folijo za živila ali z rahlo vlažno kuhinjsko krpo, in pustimo vzhajati na sobni temperaturi 2 uri. Ko je testo vzhajano, ga vzamemo iz posode, prerežemo na polovico in iz vsake naredimo kroglo. Krogli nato damo v zaprto posodo in jih pustimo vzhajati v hladilniku še vsaj 4 ure, najboljše pa, če jih pustimo kar čez noč. Ko je testo dokončno vzhajano, vsako kroglo posebej vzamemo ven in jo z rokami oblikujemo v podlago za pico pri čemer pazimo, da je ne gnetemo preveč, saj s tem iztisnemo ven preveč zraka, ki se je nabral ob vzhajanju.
Za omako najprej segrejemo paradižnikovo mezgo, lahko uporabimo tudi kuhan paradižnik, ki ga potem z ročnim mešalnikom spasiramo. Začinimo po okusu s poprom, soljo in origanom. Omako z zajemalko namažemo na pripravljeno podlago in potresemo s sirom. Za nadev priporočamo, da paprike narežemo na dolge četrtine, paradižnike prerežemo na polovico in por narežemo na rezine, ki jih nato razporedimo po pici. Pico pečemo v predogreti pečici na najvišji temperaturi, ki jo zmore naša pečica. Pri 250 stopinjah je pica pečena po približno 8-9 minutah oziroma takrat, ko je na vrhu zlato zapečena. Ko je pica pečena, po vrhu položimo še liste sveže bazilike in pustimo da se malce ohladi (3-4 minute) preden jo pojemo.
Za omako najprej segrejemo paradižnikovo mezgo, lahko uporabimo tudi kuhan paradižnik, ki ga potem z ročnim mešalnikom spasiramo. Začinimo po okusu s poprom, soljo in origanom. Omako z zajemalko namažemo na pripravljeno podlago in potresemo s sirom. Za nadev priporočamo, da paprike narežemo na dolge četrtine, paradižnike prerežemo na polovico in por narežemo na rezine, ki jih nato razporedimo po pici. Pico pečemo v predogreti pečici na najvišji temperaturi, ki jo zmore naša pečica. Pri 250 stopinjah je pica pečena po približno 8-9 minutah oziroma takrat, ko je na vrhu zlato zapečena. Ko je pica pečena, po vrhu položimo še liste sveže bazilike in pustimo da se malce ohladi (3-4 minute) preden jo pojemo.