Zakaj je pomembno, da ste informirani o tem, kako obvladovati AF

Skupno in informirano sprejemanje odločitev pomeni sodelovanje med bolnikom in njegovim zdravnikom, da se skupaj odločata glede zdravljenja. Med tem postopkom si bolnik in zdravnik ogledata razpoložljive znanstvene dokaze, pa tudi bolnikove osebne vrednote in želje, da prideta do rešitve, ki bo najboljša za bolnika.sprejemanje-zdravstvenih-odlocitev

Skupno in informirano sprejemanje odločitev upošteva tako zdravnikovo strokovno znanje, kot pravico bolnika, da je v celoti seznanjen o vseh možnostih zdravljenja ter morebitnih škodljivih posledicah in koristih. Postopek bolniku zagotavlja vso podporo, ki jo potrebuje, da lahko v celoti odloča o svojem zdravljenju, in hkrati omogoča, da zdravniki zaupajo v zdravljenje, ki ga nudijo.

Zakaj je pomembno, da razumete AF in tveganje za možgansko kap, povezano z AF, in kako se dejavno vključiti v njegovo obvladovanje?

Če imate AF, je pomembno, da razumete to bolezen, saj več kot veste, bolje boste pripravljeni za preprečitev možganske kapi, povezane z AF. Pomembno je, da sodelujete s svojim zdravnikom, da boste bolje razumeli tveganja za kap, in da prideta do skupne odločitve o zdravljenju za preprečevanje možganske kapi, ki bo ustrezno za vas in bo temeljilo na vašem življenjskem slogu in drugih dejavnikih, ki vplivajo na kakovost vašega življenja.

Preberite več o AF in izberite vprašanje iz seznama na desni strani.