Vseslovensko srečanje članov in članic Društva za zdravje srca – oktobra se dobimo v Brežicah

Piše: Franc Zalar, podpredsednik Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije

Korone seveda ne smemo pozabiti, lahko bi nam pokazala zobe in se vrnila. Tudi če se vrne le tu pa tam (ne več kot svetovna ali lokalna sila proti človeštvu), ne bo prijetna. Upam, da nas je naučila  previdnosti in predvsem preventivnega ravnanja. Naj tokrat opomnim le na boljšo higieno rok in prebolevanje prehladnih obolenj doma v postelji in ne  v vrtcih, šolah, službah.

Po drugi strani pa smo si, danes vemo, da mnogokrat nepotrebno, sami zagrenili življenje. Bolje rečeno, oblasti po svetu so reagirale panično, nas zapirale, nagrajevale z maskami na prostem  in potrošile mnogo preveč denarja, kar bo treba sedaj poplačati.

Še najhujše je, da smo bili prisiljeni opustiti družabno življenje. Tudi to ni in ne bo brez posledic. Zlasti pri mladih generacijah. Vsekakor je bila velika zmota prepričanje, da človeštvo v razvitem svetu obvladuje nalezljive bolezni. Če pa se je pojavila kakšna taka bolezen v nerazvitem svetu, pa smo si mislili, da je to daleč in k nam ne more. Pa smo dobili hudobca v podobi korone.

Pred dvema letoma smo se v Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije zbrali (navkljub koroni) v Arboretumu v Volčjem Potoku in s pesmijo iz 200 grl čestitali naši legendi, primariju Borisu Cibicu za njegovih 100 let.  Zapel je z nami in povedal veliko dogodivščin iz svojega življenja.

Uspeh srečanja nas je tako navdihnil, da smo se lani spet srečali v Novi Gorici. Nov uspeh za članice in člane našega društva. Na uspehih velja graditi naprej.

Upravni odbor društva je sklenil, da se bomo od sedaj naprej članice in člani na vseslovenskih srečanjih srečevali vsako leto. Organizacijo našega tretjega srečanja pa zaupali Podružnici za Posavje. Sprejeli so nalogo in vse članice in člane vabijo 7. oktobra 2023 v Brežice.

Vabimo vas v Brežice.

Dokažimo, da smo s srcem pripadnice in pripadniki svojega društva in zdravega načina življenja.

Zagotavljajo, da bo tudi pri njih nepozabno, pripravljajo program in pravijo, da bo vsak obiskovalec našel kaj zase. Če pa s seboj prinesemo še kakšno idejo za prijetno druženje, tudi ne bo greh. Kakšna harmonika ali ubrani glasovi bodo gotovo našli svoje mesto ob Savi. Podroben program srečanja bomo objavili v septembrski številki revije in seveda na naših družabnih medijih.

S tem dogodkom bomo popestrili svetovni dan srca. Pri nas ga obeležujemo že od vsega začetka, ko ga je proglasila Svetovna federacija za srce. Vsako leto pripravimo program, od novinarske konference, pohodov, osrednje prireditve na Prešernovem trgu v Ljubljani, novinarskih in strokovnih prispevkov, pa še kaj bi se našlo. Vse z namenom, da se vse več ljudi zaveda svoje odgovornosti za zdravje svojega srca in žil. Hkrati pa seveda sporočamo, da smo pripravljeni pomagati tistim, ki so kljub vsemu trudu zboleli.

Srečanje članic in članov  našega društva bo, upam, nov pomemben prispevek k boljši skrbi za zdravje naših src.

Ta prispevek je vabilo v Brežice, hkrati tudi naznanilo, da bomo srečanje članic in članov našega društva pripravljali vsako leto. Vsako leto v drugi podružnici. Sebi in drugim želimo pokazati, da smo ljudje dobre volje, ki nam je mar za zdravje vseh, ne samo članic in članov društva. In seveda za zdravje vseh v naši državi.

Preberite še: