Posnetek srečanja s specialistko: “Imate težave z otekanjem nog?”

Veliko ljudi ima težave z oteklimi nogami. Obstaja veliko različnih vzrokov za otekanje nog. Otekla ali otečena noga je pogosto posledica poškodbe, okužbe, srčne ali ledvične bolezni, tromboze ali limfedema, najbolj pogost razlog pa je vensko popuščanje.

Asist. dr. Barbara Eržen, zdravnica specialistka kardiologije in vaskularne medicine iz UKC Ljubljana je v svojem predavanju predstavila najpogostejše vzroke za otekanje nog ter podala priporočila za ukrepanje. Izpostavila je tudi, kdaj je nujno takoj obiskati zdravnika. Predstavila je tudi kronično vensko bolezen, kateri so vzroki za nastanek, kakšni so ukrepi za lajšanje simptomov in kakšno zdravljenje je na voljo.

Posnetek predavanja je na voljo na strani: https://lek.si/sl/skrb-za-zdravje/srce-ozilje/kronicna-venska-bolezen/otekanje-nog.

Pod posnetkom so tudi odgovori na vprašanja udeležencev seminarja.

Več informacij o kronični venski bolezni in venskem popuščanju vam je na voljo na spletni strani: Kronična venska bolezen – Lek. Več informacij o aritmiji vam je na voljo na spletni strani: https://lek.si/aritmije.

Izvedbo spletnega seminarja je omogočila farmacevtska družba Lek d. d.