Vabljeni na pohod po arheološki poti Cvinger

DRUŠTVO ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA SLOVENIJE

PODRUŽNICA ZA DOLENJSKO IN BELO KRAJINO

NOVO MESTO

vabi na

POHOD

po ARHEOLOŠKI POTI CVINGER

 

v soboto, 7. oktobra 2023.

ZBIRANJE UDELEŽENCEV ob jutranji kavi: med 9.30 in 10. uro na piknik prostoru Term Krka Dolenjske Toplice – na Jasi.

START: ob 10. uri.

PREVOZ IN PARKIRANJE:

V kolikor se boste v Dolenjske Toplice pripeljali z osebnim avtomobilom, lahko parkirate na parkirnem prostoru Term Dolenjske Toplice (nasproti Balnee), od koder greste preš preko mostička čez potok Sušica in takoj za mostom na desno (kamor vas usmeri tudi smerna puščica za vstop na Trim stezo) proti Jasi – 5 min hoje. Priporočamo pa, da si vzamete za prihod na startno mesto malo več časa in se za ogrevanje spoprimete z nekaj vajami iz programa Trim steze, ki vas bo pripeljala do našega zbirališča.

Priporočamo pa uporabo avtobusa, ki odpelje iz Novega mesta ob 8.30 uri, za povratek iz Dolenjskih Toplic pa ob 13.05 uri ali ob 14.05 uri. Upokojenci uporabite brezplačno vozovnico.

TRASA POHODA in potrebna oprema:

Pohod bo potekal po trasi Arheološke poti Cvinger, pot je lepo urejena, vseskozi poteka po gozdu, primerna je za vsakogar, hoje je za dobro uro, z vmesnimi postanki ob obeležjih prazgodovinskih naselbin in takratnih dejavnosti pa približno uro in pol; priporočamo pohodno obutev.

CILJ IN ZAKLJUČEK:

Pot bo krožna in jo bomo zaključili na Jasi. Po prihodu na cilj vam bomo na vašo željo izmerili krvni tlak, pulz in saturacijo. Sledilo bo druženje ob toplem obroku, v nadaljevanju pa še kratek animacijski program. Zaključek prireditve predvidevamo do 13. ure.

PRIJAVE SO OBVEZNE!

Prijavite se do četrtka, 5. oktobra, na telefon: 07 33 74 170 ali 051 340 880 ali na elektronski naslov: [email protected] ali osebno v pisarni Podružnice na Glavnem trgu 10 v Novem mestu. Na teh kontaktnih mestih dobite tudi vse dodatne informacije.

PRIDRUŽITE SE in POVABITE s seboj otroke, vnuke, znance, prijatelje….

V PRIMERU DEŽJA PRIREDITEV ODPADE! VSI UDELEŽENCI HODIMO NA LASTNO ODGOVORNOST.

Prisrčno vabljeni!

Več informacij o pohodu tukaj.

Sponzor: Krka

Vir slike: https://www.visitdolenjska.eu/arheoloska-pot-cvinger.html