Svetovanje o prehrani na domu v okviru projekta A-QU-A

AQUA

Za Srce Logo

 

 

 

 

Svetovanje na domu, v okviru projekta A-Qu-A »Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju«

Osnovni cilj projekta A-Qu-A, »Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju« je zagotoviti zdravo in aktivno staranje prebivalstva. Link na spletno stran: http://www.a-qu-a.si/

Zaradi potreb starejših po širitvi pomoči bo zavod v okviru projekta uporabnikom za čas trajanja projekta, tj. od maja 2015 do konca aprila 2016, na domu nudil brezplačne storitve fizioterapije, delovne terapije, dietetike, zdravstvene nege in logopedije. Skupaj s projektnimi partnerji Mestno občino Ljubljana, Inštitutom za kineziološke raziskave, Mestno zvezo upokojencev Ljubljana,  Zdravstveno fakulteto, Fakulteto za dizajn in norveškim partnerjem pa bomo nudili dodatne oblike pomoči, izobraževanj, svetovanj in rekreacije za kvalitetnejše življenje v domačem okolju.

Kdo je upravičen do storitev?

Upravičenci brezplačnih storitev v okviru projekta so lahko uporabniki storitev Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana, in sicer osebe starejše od 65 let, osebe s statusom invalida in kronično bolni in člani Mestne zveze upokojencev Ljubljana ter ostali zainteresirani posamezniki, ki izpolnjujejo enake pogoje kot upravičenci storitev Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana.

Kontakti in dodatne informacije

Aktivnosti znotraj projekta AQUA bodo podrobneje predstavljene na internetnih straneh ter prek okroglih miz, ki bodo organizirane znotraj četrtnih skupnosti.

Na področju zdravega načina prehranjevanja sodeluje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Ali želite, da vas svetovalec obišče na domu?

  • o zdravem načinu prehranjevanja,
  • o priporočljivi razporeditvi obrokov skozi dan,
  • o zdravem načinu priprave obrokov,
  • o uporabi primerne posode,
  • o odnosu do obrokov,
  • na kaj moramo biti pozorni pri izbiri in nakupovanju živil,
  • o pravilnem shranjevanju živil in o pomenu vzdrževanja ustrezne higiene v kuhinji
  • o kroničnih nenalezljivih boleznih (kot so bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen) in kakšna je ustrezna prehrana za vas v primeru katere od bolezni.

Vabljeni k sodelovanju!

V primeru, da želite obisk svetovalca na domu, izpolnite prijavnico in dogovorili se bomo kdaj bi želeli, da vas obišče naš/a strokovni/a sodelavec/ka.

Prijavnica za svetovanje o zdravem načinu prehranjevanja na domu

 

Logotipi aqua

 

 

Logotipi norway