Sprejemamo prijave na brezplačno usposabljanje za pedagoške delavce osnovnih šol

Usposabljanje za izvajanje programa ODKLOP

Vabimo vas na brezplačno usposabljanje za pedagoške delavce osnovnih šol, ki jih zanima delo na preventivi za odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov in digitalnih vsebin. Usposabljanje bo potekalo 23. 9. 2020 v Velenju, od 8:30 do 15. ure.

KAJ JE PROGRAM ODKLOP?

V Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije smo razvili Program ODKLOP – Preventivni program za odgovorno in uravnoteženo uporabo digitalnih tehnologij med osnovnošolci.  Gre za celostno oblikovan program, ki zajema šest tematskih področij oz. šest srečanj z učenci in eno srečanje s starši.

Več o programu preberite tukaj.

Naš cilj je, da vsebine programa pridejo do čim večjega števila mladostnikov. V ta namen smo zasnovali tudi  usposabljanje za pedagoške delavce.

Gre za celodnevno usposabljanje, na katerem udeleženci prejmejo vsa potrebna znanja za vodenje preventivnega programa v svojih razredih. Program je zasnovan tako, da imajo pedagoški delavci (praviloma razredniki, ni pa nujno) svobodo pri izbiri in razporedu tem delavnic. Delavnice so interaktivne in se lahko izvajajo v času razrednih ali drugih ur, strnjeno strnjeno 6 tednov zapored, ali so razporejeni tekom celega šolskega leta.

Na usposabljanju prejmemo udeleženci delovno gradivo za vodje programa. Gre za 70 strani dolgo publikacijo ODKLOP – delovno gradivo za vodje programa, ki vsebuje teoretično ozadje vsakega poglavja, opis delavnice, razlago interaktivnih vaj in druge zanimivosti, vezane na vsebino, ki so v pomoč vodji programa in so lahko predmet pogovora z učenci.

PRIJAVE IN KOTIZACIJA

Usposabljanje je del programa “Recimo NE odvisnosti”, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, zato je tako udeležba, kot tudi gradivo in pogostitev na dogodku brezplačna.

Prijave sprejemamo do torka, 15. 9. 2020, oziroma do zapolnitve prostih mest preko spletne povezave https://bit.do/odklop-2020.

USPOSABLJANJA V LETIH 2020 – 2022

V letu 2019 smo izvedli prvo usposabljanje v Ljubljani, v prihodnjih dveh letih pa načrtujemo izvedbo večih usposabljanj po različnih krajih Slovenije.