Pomladni pohod v Črnečo vas

Člane Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije – Podružnica Posavje vabimo na pomladni pohod  v Črnečo vas – Občina Kostanjevica na Krki, ki bo v soboto, 23. marca 2024.

Pohod vodi: Franc Černelič

Odhod avtobusa iz AP Krško ob 9. uri, AP Brežice ob 9.20. uri, AP Krška vas ob 9. 25, AP Cerklje ob Krki 9. 30, AP Veliko Mraševo ob 9. 35. uri, AP Križaj ob 9. 40. uri, AP Kostanjevica na Krki ob 9.50. uri. Ura vstopa na vmesnih postajah je približna, zato pridite nekoliko prej.

Tokrat bomo obiskali vasico Črneča vas na Gorjancih v Občini Kostanjevica na Krki, kjer si bomo ogledali nekdanjo šolo in uskoški stražni stolp. Krajani so si zelo prizadevali za obnovo stavb in njihovo prezentacijo. Z majhnim prispevkom v škatlico jim lahko pomagamo. Po ogledu bomo odšli še do zaselka Črešnjice v neposredni bližini hrvaške meje in nato nazaj proti cerkvici sv. Mohorja in nato proti Oštrcu, kjer bomo spet sedli v avtobus za nazaj. Tisti, ki ne morete hoditi boste ostali pri avtobusu in se z njim vračali. Morda so naši kraji nekaterim znani ali celo ne. Vsekakor bo zanimivo in družabno. 

Prosimo, da seznanite znance s predvidenim pohodom, ker se lahko zgodi, da kdo spregleda obvestilo ali ga ne dobi.

Glede na pričakovano vreme se primerno obujte in oblecite.  Vzemite pohodne palice in vodo. Malica iz nahrbtnika pri Sv. Mohorju.

Čim prej, oziroma do srede zvečer pred datumom odhoda, prijavite udeležbo na tel. 041 763 012 Černelič  Franc ali s SMS sporočilom,  oziroma na mail: [email protected] 

Prijave potrebujemo za organizacijo pohoda. PROSTORA BO ZA 50 ČLANOV.

Na avtobusu bomo zbirali prostovoljne prispevke za prevoz v znesku 10 €. Potrebno razliko do polne cene avtobusa bo pokrilo društvo.

S prihodom na pohod udeleženec potrdi, da sprejema zahtevnost pohoda, ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na pohodu.

Prijazno vabljeni!

Slika je simbolična. Vir: Canva