Polnjene bučke

Kuha in piše: Brin Najžer

Polnjene bučke

Sestavine (za 2 osebi):

1 velika bučka

2 papriki

1 večji paradižnik

1 čebula

2 stroka česna

Sol, poper, oljčno olje, bazilika, kurkuma

Bučko prerežemo po dolgem in z žlico izdolbemo meso in peške. Če je bučka zelo velika, jo lahko prerežemo na dva ali tri kose. Čebulo in česen olupimo ter na grobo nasekljamo. Papriki in paradižnik očistimo ter narežemo na manjše kose. Najprej na oljčnem olju prepražimo česen in čebulo, približno 4 minute, nato dodamo papriko in meso bučk. Pražimo na zmernem ognju približno 10 minut, nato dodamo paradižnik in začinimo. Vse skupaj kuhamo še približno 10 minut. Če paradižnik izpusti veliko vode, lahko kuhamo dlje, oziroma do primerne gostote. Ko je masa kuhana, jo nadevamo nazaj v izdolbene bučke. Tako napolnjene bučke postavimo v pekač, ki mu dolijemo 1 dcl vode, in pečemo v predogreti pečici na 200 stopinjah približno 40 minut, ali dokler se bučke ne primerno zmehčajo. Če uporabljamo manjše bučke zukete, je čas kuhanja približno 20 minut.

.

.