Pisane testenine s čilijem in brokolijem

Kuha: Brin Najžer

Sestavine (za 2 osebi):

200 g pisanih testenin, 3 stroki česna, šopek peteršilja, 1 rdeč čili, 1 srednje velika glava brokolija, oljčno olje, sol, poper, paprika

Brokoli očistimo in razrežemo na čim manjše glave. V posodi zavremo krop  in v njem kuhamo brokoli približno dve minuti. Nato ga odcedimo in prelijemo s hladno vodo. Česen olupimo in nasekljamo. Čili razrežemo, odstranimo peške in narežemo na manjše kose. Peteršilj operemo in na grobo nasekljamo. V posodi segrejemo 8 žlic oljčnega olja, ter na hitro popražimo česen. Ko postekleni, dodamo čili ter dobro premešamo. Nato dodamo brokoli, začinimo s soljo, poprom in sladko papriko, ter vse skupaj med mešanjem pražimo približno 3 minute. Ko je omaka gotova, jo odstavimo z ognja in primešamo še svež peteršilj. Testenine skuhamo po navodilih in jih zmešamo z omako iz čilija in brokolija ter postrežemo.

Foto: Brin Najžer

Preventivni program Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije na področju prehrane in telesne dejavnosti v letih 2017-2019 sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

logotip MZ