Sestavine (za 2 osebi):
- 1 zrel avokado
- 1 rezina dimljenega lososa
- 2 manjši jajci
- Poper, drobnjak
Avokado prerežemo na polovico in mu odstranimo peško. Na spodnji strani lahko odrežemo stran malo kože, da bo avokado stabilno in naravnost ležal v pekaču. Luknji na sredini še malce bolj izdolbemo in v vsako položimo polovico rezine lososa ter rumenjak. Beljak z vilicami razžvrkljamo da postane gladek in tekoč, ter ga nalijemo v luknjo skoraj čisto do roba. Po vrhu začinimo s poprom in drobno narezanim svežim drobnjakom. Soliti ni potrebno, saj je losos že dovolj slan. Obe polovici avokada postavimo v pekač pokrit s peki papirjem in pečemo v predogreti pečici na 200 stopinjah približno 10 minut, dokler jajca ne zakrknejo. Če nam kaj beljaka ostane ga lahko zmešamo z mesom avokada, ki smo ga izdolbli, in ga v ponvi spečemo v mini belo omleto.