Ne zamudite največjega dogodka za starejše v Evropi!

Največji dogodek za starejše v Evropi – in hkrati osrednja prireditev ob mednarodnem dnevu starejših v RS 1. oktobru – Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) bo vnovič potekal v hramu slovenske kulture Cankarjevem domu, ki bo tri dni prostor povezovanja, medgeneracijskega sodelovanja, domače pesmi in plesa, številnih praktičnih delavnic, predstavitev na interaktivnih sejemskih prostorih in pestrega obfestivalskega programa. Vzporedno s F3ŽO, ki bo potekal od 27. do 29. septembra, bo v letošnjem letu potekal tudi Mednarodni sejem zbirateljstva Collecta.

Program, prežet z glasbo in vsebinami po meri vsakega obiskovalca

Dogodek, ki ga vsako leto obiščejo predstavniki vseh generacij s poudarkom na obiskovalcih starejših od 55 let, že vrsto let gradi most med generacijami, posamezniki, nevladnimi organizacijami in drugimi deležniki. Vsebine letošnjega festivala, ki jih vsako leto pripravlja več kot 3.000 posameznikov, bodo poudarjale medgeneracijsko sodelovanje, krepile duh skupnosti ter povezovanje.

Dogodek vodi avtonomni programski svet festivala, katerega predsedovanje je v letošnjem letu prevzela nekdanja varuhinja človekovih pravic v RS, predavateljica, publicistka, pisateljica in humanitarka Vlasta Nussdorfer, dogodek pa bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Nosilna tema letošnjega strokovnega programa festivala bo vzdržen pokojninski sistem, zato bo na to temo kar nekaj okroglih miz z vidnimi člani krovnih organizacij. Obenem se bo festival v okviru strokovnega programa dotaknil tudi spoštljivega nagovarjanja starejših, staranja s pozitivnim predznakompredstavljeni pa bodo tudi EU projekti, ki lahko različnim organizacijam olajšajo delo z in za starejše.

Izobraževalni program v predavalnicah M, bo ponudil veliko vsebin na temo demence, gibanja, dolgotrajne oskrbe starejših, samostojnosti v obdobju starosti, zdravja ter kakovosti življenja v tretjem življenjskem obdobju.

Kulturni program na odru bo predstavljal domačo pesem, glasbo in ples skupin društev upokojencev, kulturnih društev, folklornih skupin, športnih društev, centrov plesa iz vse Slovenije in drugih. Festivalski oder bo gostil tudi nekaj nastopov iz tujine, ki bodo skozi petje in ples predstavili svojo kulturo.

Spletna stran festivala: https://f3zo.si/

Vljudno vabljeni na že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje.

VSTOP ZA OBISKOVALCE JE PROST!