Mesec TRIGLICERIDOV – mesec spregledanih maščob – brezplačne meritve

Trigliceridi so maščobe živalskega in rastlinskega izvora, ki se po krvi prenašajo v obliki maščobnih delcev. Telesu zagotavljajo energijo in shranjujejo neporabljene kalorije. Povišane vrednosti trigliceridov v krvi so največkrat zaradi nezdravega načina življenja (previsok vnos maščob, preprostih sladkorjev in alkohola v prehrani, kajenje, telesna nedejavnost oz. sedeč  način življenja), lahko pa so znak druge bolezni, kot so sladkorna bolezen, jetrne bolezni, težave s ščitnico, vnetje trebušne slinavke, bolezen ledvic, zastoj žolča v izvodilih in nekatere dedne bolezni.

V mesecu osveščanja o pomenu trigliceridov vas vabimo na BREZPLAČNE meritve le-teh v krvi. Hkrati vam bomo izmerili obseg pasu in izračunali indeks telesne mase (ITM). Na podlagi rezultatov vam bomo svetovali, kako naprej.

Akcija poteka  od 15. 2. do 20. 3. 2024

KJE? Vabljeni v Posvetovalnico za srce, na sedežu Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, Dalmatinova 10, Ljubljana.

KDAJ? V času uradnih ur: ponedeljek, torek, četrtek, petek od 9. do 12. ure in sreda od 11. do 15. ure.

KAKO na meritev trigliceridov v krvi?

OBVEZNO JE NAROČANJE preko:

e-pošte:  [email protected]  ali

telefona: 01 234 75 55 ponedeljek in petek med 8.30 in 9. uro; sreda med 14. in 14.30 uro.

Potek meritev: Meritev poteka z odvzemom krvi iz prsta. Na osnovi izvida, izračuna ITM in meritve obsega pasu, kar dobite takoj, sledi svetovanje.

Svetovanje in brezplačne meritve trigliceridov v krvi je omogočilo podjetje Viatris d.o.o. v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije.