Mesec svetovanja o boleznih ven in kako ohraniti zdrave vene

Kaj so bolezni ven?

Kronična venska bolezen (KVB) je bolezen nog, ki lahko nastane zaradi dednosti, starosti, dolgotrajnega stanja ali sedenja, nosečnosti, debelosti, premalo gibanja in kajenja. KVB je napredujoča bolezen, zato je potrebno čim prejšnje zdravljenje, da se prepreči njeno napredovanje, ki bolnikom hitro poslabša kvaliteto življenja. Najpogostejši simptomi so bolečine v nogah, občutek težkih nog, otekanje nog.

Vabljeni na meritve in svetovanje

V mesecu svetovanja o boleznih ven in kako le-te ohraniti zdrave, vas vabimo da pridete na meritve in svetovanje! Svetovali vam bomo o boleznih in zdravju ven ter brezplačno izmerili krvni tlak, utrip, saturacijo. Meritev venske pletizmografije pa je plačljiva – cena: 6 EUR. Na osnovi meritev vam bomo svetovali.

  • Kdaj? Akcija poteka od 18. 3. 2022 do 18. 4. 2022.
  • Kje? Obiščite nas na Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije, Posvetovalnica za srce, Dalmatinova 10, Ljubljana, v času uradnih ur (ponedeljek, torek, četrtek, petek od 9.00 do 12.00 in sreda od 11.00 do 15.00)
  • Kako na meritev in posvet? Naročanje je obvezno, preko e-pošte:  [email protected] ali na telefon:  01 234 75 55 (naročite se lahko vsak ponedeljek in petek med 8.30 in 9.00 ter vsako sredo med 14.00 in 14.30)

Mesec svetovanja o boleznih ven je, v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije, omogočilo podjetje  KRKA.