Mesec srčnega popuščanja– mesec brezplačnih meritev krvnega tlaka, srčnega utripa, saturacije, snemanje EKG in ozaveščanje o tej bolezni

Kaj je srčno popuščanje?

Bolezen srčno popuščanje je dolgotrajen proces, včasih pa se lahko pojavi zelo na hitro. Srčno popuščanje nastane zaradi poškodbe srčne mišice ob infarktu ali vnetju in pomeni, da srce ne zmore dovolj učinkovito prečrpati vse krvi, ki jo telo potrebuje. Srce krvi ne poganja pravilno, saj se ne zmore ustrezno polniti ali prazniti. V telesu se zato nabira tekočina, kar opazimo kot otekanje stopal, gležnjev, nog, trebuha in tudi kot zadihanost, saj se tekočina nabira tudi v pljučih.

Do konca meseca decembra vas vabimo na mesec brezplačnih meritev krvnega tlaka, srčnega utripa, saturacije, snemanje EKG in ozaveščanje o tej bolezni.

Kdaj? Od 14. 11. do 30. 12. 2022

Kje? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Posvetovalnica za srce, Dalmatinova 10, Ljubljana, v času uradnih ur (ponedeljek, torek, četrtek, petek od 9.00 do 12.00 in sreda od 11.00 do 15.00)

Kako na meritev in posvet?

Obvezno naročanje:

e-pošta:  [email protected]
telefon:  01 234 75 55 ponedeljek in petek med 8.30 in 9.00 ; sreda med 14.00 in 14.30

Brezplačne meritve in svetovanja: Krvni tlak, srčni utrip, saturacija, EKG, posvet glede nastanka, preventive in zdravljenja bolezni ter brošure

Meritve in svetovanje je omogočilo podjetje Boehringer Ingelheim v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije.