Mesec lipidov – mesec brezplačnih meritev holesterola v krvi 

MESEC LIPIDOV – MESEC BREZPLAČNIH MERITEV HOLESTEROLA V KRVI od 13. 3. 2023 do 14. 4. 2023

Kaj je holesterol?  Je vosku podobna snov , ki se nahaja v vseh telesnih tkivih, je gradnik celic, sestavni del nekaterih hormonov, v njem so topni vitamini  A,D,E,K. V telesu nastaja v jetrih, v telo ga vnašamo tudi s hrano živalskega izvora. Povišana vrednost holesterola je nevarna za nastanek ateroskleroze, za bolezni srca in ožilja. Razlog povišanega holesterola v krvi je lahko genetske narave (motnja v metabolizmu), kronični stres ali nezdrav življenjski slog.

Svetovanje o holesterolu, slabem LDL holesterolu ter lipoproteinu (a)

Ob svetovanju in preventivnih meritvah bomo poudarili tematiko lipidov v krvi, predvsem holesterola, slabega holesterola LDL, lipoproteina(a). Na voljo bodo brezplačne meritve holesterola v krvi ter svetovanje glede rezultatov, pogovorili se bomo o pomenu lipidov in ogroženosti zdravja zaradi neustreznih vrednosti holesterola v krvi. Prejeli boste lahko pisna gradiva, publikacije, zloženke Društva za srce o tej temi.  

Vabljeni v Posvetovalnico za srce, Dalmatinova 10, Ljubljana

  • Kdaj? Od 13. 3. 2023 do 14. 4. 2023
  • Kje? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Posvetovalnica za srce, Dalmatinova 10, Ljubljana, v času uradnih ur (pon, tor, čet, pet od 9.00 do 12.00 in sreda od 11.00 do 15.00)
  • Kako na meritev?

OBVEZNO NAROČANJE

  • e-pošta:  [email protected]
  • telefon:  01 234 75 55, ponedeljek in petek med 8.30 in 9.00 ; sreda med 14.00 in 14.30

Potek meritev: Meritev poteka z odvzemom krvi iz prsta. Na osnovi izvida, ki ga dobite takoj, sledi svetovanje. Na posvetu vam bomo predstavili pomen lipidov v krvi, predvsem slabega LDL holesterola, lipoproteina(a) in ogroženost zdravja glede na rezultate meritve. Predstavili vam bomo korake ukrepanja ob neustreznih vrednosti lipidov v krvi.

Sponzor zdravstveno – informativne akcije, ozaveščanja o lipidih v krvi, je podjetje Novartis.